Asistență

În caz că nu știți de unde să incepeți cand doriți să va construiți piscina sau aveți neclarități privind întreținerea acesteia, aici puteți găsi informațiile de care aveți nevoie. Dacă cumva acestea nu vă răspund tuturor întrebărilor nu ezitați să ne contactați.

Sfaturi pentru construire

Pentru a realiza piscina dumneavoastră e nevoie de un proiect bun și o firmă serioasă, care va oferi garanții de calitate “O bună funcționare pe o perioadă cât mai îndelungată”

Piscina poate fi din prefabricate s-au beton armat tradițional ; în formă liberă sau regulată, sistem cu skimmer sau cu canal perimetral, (LUCIU DE APA ) în funcție de necesități, atât din punctul de vedere al gustului, cât și funcție de caracteristicile de mediu ale zonei în care piscina trebuie construita.

Construirea unei piscine este o investiție și trebuie să fie rezultatul unor alegeri tehnice făcute cu precauție pentru a se evita modificări ulterioare. Cel mai bun moment de realizare a proiectului este Septembrie – Octombrie, încât să puteți ajusta proiectul în toate detaliil sale și, la începutul primăverii sa se înceapă constructia piscinei.

APA PURA SI TRANSPARENTA pentru baie în condiții de siguranță: necesita un tratament adecvat al apei (circulatie / filtrare) și dezinfecție cu produse specifice pentru a crea condițiile necesare realizării unui bazin de înot de înaltă calitate.

 

Cheltuieli de funcționare

Cu o instalație corect dimensionata, cheltuielile de administrare nu sunt mari. Singura investiție reală este cea inițială.Piscina din punct de vedere tehnic poate fi împărțita după cum urmează:

 • Locul
 • Forma și tipul de preaplin
 • Structura
 • impermeabilizarea si stratul de finisaj
 • instalația de filtrare Apa
 • Sistemul de dezinfectare a apei
 • Accesorii

Localizare – una dintre caracteristicile cheie ale piscinei este acela de a fi un element foarte flexibil, prin urmare, posibilitatea de a se adapta la orice spațiu. Deci, nu vă descurajați dacă spațiul disponibil este mic,chear și în aceste locuri se pot realiza cele mai frumoase piscine. Cel mai important lucru este plasarea piscinei într-o zonă care să asigure o expunere cat mai mare la soare în timpul zilei, la adăpost bun de vânt, departe de copaci înalți și care să permită, eventual, o buna intimitate.

Forma – clasice dreptunghiulare- pot fi considerate prea comune, așa că aveti posibilitate de a alege forme mai fanteziste. Cu toate acestea,este bine de știut,”acea originalitate vine la un preț mai mare “, în special la piscinele din beton armat traditional. La piscinele din prefabricate toate acestea au fost depășite datorită formei libere de cofraje prefabricate care vă permit să realizati o piscină cu cele mai ciudate forme. Formele geometrice au unele avantaje incontestabile: întreținere ușoară, asigură o bună circulație a apei, o utilizare mai ușoară a echipamentelor de curățare automată.

Overflow – apele de suprafață a bazinelor de înot pot fi construite prin skimmere sau prin intermediul canalului perimetral (LUCIU DE APA ). Skimmere sunt fante, prevăzute cu flotoare de tragere și coșuri de colectare de frunze, insecte, etc.; este cu siguranță cel mai răspândit sistem datorita accesibilității sale. Sistemul cu canal perimetral (LUCIU DE APA ) are avantaje fata de cele cu Skimmer, cum ar fi: evacuarea mai rapidă a materialelor străine depozitate pe suprafața indiferent de direcția vântului, lipsa de margine, mal de curățat , mai ușor de înotat, datorită faptului că nu există nici un val de întoarcere cauzate de impactul apei de perete și în final, cel mai bun rezultat estetic, datorită faptului de a avea nivelul apei egal cu nivelul podelei.

Structura – este o parte importanta, ea trebuie să reziste testului timp; betonul armat este, fără îndoială, cel mai potrivit material. Cea de beton armat poate fi realizată într-un mod tradițional sau cu cofrajele moderne iar cea din prefabricate (bolțari beton ).În primul caz, după un tratament de impermeabilizare pot fi acoperite cu gresie sau cu mozaic de sticla elegant, rezultatul va fi un lucru foarte personalizabil și elegant, cu toate acestea, și costurile corespunzătoare. În al doilea caz, acoperirea va fi tratată cu o folie specială din PVC, care îndeplinește funcția de impermeabilizare și de finisare (preț mai accesibil).

Sistemele de filtrare – o mare importanță este sistemul de circulație, filtrare și tratare a apei. Decisiv pentru rezultatul final, este necesar o dimensionare corectă a sistemului de filtrare, poziționarea accesoriilor din rezervor (skimmere – guri de aerisire …), calculul de reciclare a apei, care trebuie să aibă loc la o viteză bine definita de timp minim, pentru a permite o bună amestecare a produselor de filtrare și dezinfectare. Apa din piscina ar trebui să fie întotdeauna clara, cristalina și pura, tehnologiile moderne aplicate în mod corespunzător permit acest lucru,,O OAZA DE RELAXARE “.Echipata, piscina privata, de obicei,,nu este mare”, ea poate deveni o piscină “mare” dacă este îmbunătățită în mod corespunzător cu accesorii și mobilier de casă.

 

Procedeu de pregătire a Piscinei pentru “iernat”

De ce este important să se pregătească bine piscina pentru iarna?

Este o operatiune foarte importanta care ne scuteste de probleme in sezonul viitor. Instalatia piscinei trebuie golita foarte bine pentru a evita spargerea ei pe timpul iernii iar apa care ramane in piscina trebuie tratata chimic pentru a impiedica depunerea algelor si a calcarului pe peretii piscinei. În cazul în care piscina este pregătit în mod corespunzător pentru iarna, apa va rămâne limpede și curata pana în primăvara și nu va trebui schimbată complet. În urma sfatul nostru , puteți începe sezonul următor cu seninătate , fără a suporta costurii suplimentare de recuperare de apă sau de reparații accesorii.

E important a nu lăsa piscina complet goală în timpul iernii!

Lipsa de apă poate modifica într-adevăr, echilibrul de forțe care acționează asupra structurii piscinei , lăsând doar apăsare persistenta de la sol spre interior. În plus, fără prezența apei va avea loc uzura prematura a Piscinei, favorizează posibilitatea de infiltrare a apei din afara în interiorul piscinei. Piscina trebuie lasata parțial umpluta cu apă în timpul iernii. Acest lucru este deosebit de important. Trebui să se lase apa de cel puțin 1/2 sau 2/3 ca balast, pentru a preveni apa freatică (apa de sub piscina)sa nu se infiltreze sub membrana PVC . Pe lângă acesta, apa din piscina îngreunează membrana și aceasta rămâne sub tensiune fără a provoca încrețituri, ceea ce se întâmplă foarte des în piscine goale cu membrană PVC Liner.

De ce trebuie sa ținem cont atunci când ne pregătim piscina pentru iarna?

Pregătirea piscinei pentru ,,iernat ” trebuie efectuată atunci când apa din piscină are o temperatură nu mai mare de 12-14 ° C. La această temperatură este deja încetinita creșterea algelor și au început să se descompună.

Etape de parcurs

 1. Curatarea piscinei – Aspiraţi fundul piscinei , curăţaţi pereții si suprafaţa apei de frunze. Curăţaţi coşul skimmerului
 2. Tratarea apei – Cu câteva zile înainte de pregătirea piscinei pentru”iernat” ar trebui să efectueze un clor soc (OXY CLOR SHOCK sau CLOR granulare) pentru a elimina toate bacteriile.
 3. Goliţi apa din piscină până când nivelui apei scade sub nivelul celor mai jos accesorii de perete (cu aproximativ 15 -20 cm), dar cu respectarea condiţiei ca în piscina , sa nu rămână mai puţin de 50 cm apă.
 4. Filtru de nisip – Golirea apei din filtrul de nisip prin deschiderea de scurgere în partea inferioară a filtrului. Lăsați capacul și scurgere în partea de jos a filtrului deschis în timpul iernii.Mișcați maneta de supapa de comandă în poziția neutră.Capacul filtrului trebuie să fie lăsată deschisă în timpul iernii.
 5. Pompa piscina – Toate pompele de piscină sunt golite prin deschiderea supapelor de scurgere a apei (1-2 valve!). În cazul în care camera tehnica este umeda, le puteți stoca într-un loc uscat la domiciliul dumneavoastră. Pentru pompele de dozare clor/pH, scoateţi sonda de citire din instalaţie şi introduceţi-o într-un recipient cu apã, care trebuie protejat de îngheţ.
 6. Toate echipamentele electrice vor fi deconectate de la alimentarea cu energie electricã.
 7. Scara din inox dacă există trebuie scoasă din sistemul de prindere şi depozitatã într-un loc uscat.

Prelata pentru Piscina
Pentru iernarea corecta a unei piscine este necesara aplicarea unei prelate speciale pentru iarna. Inainte de a intinde prelata este recomandat sa instalati pe marginile piscinei spargatoare de gheata, pentru a preveni deteriorarea linerului si a integritatii generale a bazinului datorita presiunii exercitate de gheata asupra peretilor sai.